Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@09:46:57 GMT

«وبصادر» چگونه پرواز کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۳۴۷۶۴

«وبصادر» چگونه پرواز کرد؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از صدای پول، برای یافتن پاسخ این پرسش باید به اسفندماه سال گذشته بازگشت، زمانی که وعده حجت‌اله صیدی درباره افزایش سرمایه بانک صادرات ایران تحقق یافت و «وبصادر» پس از ٢٤ روز کاری در اردیبهشت ٩٨ دوباره به تابلو بورس تهران بازگشت تا آغازی باشد بر دوره رونق این نماد مورد علاقه فعالان تالار شیشه‌ای.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مولفه‌های مهم فعالان حرفه‌ای بازار سهام، توجه به مدیران عامل، هیئت‌مدیره و سهامداران عمده یک سازمان است. به جرات می‌توان گفت که عملکرد مطلوب مدیرعامل و هیئت‌مدیره آن در تحقق وعده‌های اعلامی، بدل به امتیاز مهمی در اقبال خریداران به «وبصادر» شده است.

بازگشایی «وبصادر» در آن تاریخ بر اساس وعده مدیرعامل بانک صادرات ایران، توجه تحلیلگران بورسی را به سمت مدیری سوق داد. حجت‌‌اله صیدی وعده داده بود تا در قالب اهداف کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت، افزایش قابل توجهی را برای سودآوری بانک رقم بزند.گذشت زمان نشان داد که این اهداف برای بانک صادرات ایران دور از دسترس  نیست و انتشار صورت‌های مالی سه‌ماهه و شش‌ماهه اثبات کرد که بانک صادرات ایران وارد دوره تازه‌ای از حضور خود در بازار سرمایه شده است. این گزارش‌های مالی نشان می‌دادند که بانک صادرات ایران به تدریج در حال بهبود بیشتر سودآوری خود بوده است. این دریافت در آن مقطع ابتدا از سوی سهامداران پیشتاز تالار شیشه‌ای که از قدرت تحلیل صورت‌های مالی به خوبی برخوردارند، درک شد و به این ترتیب این دسته از سهامداران با اهداف بلندمدت در بازه زمانی و قیمتی بسیار مناسبی در سهم ورود کردند اما رفته رفته عموم سهامداران نیز دریافتند که «وبصادر» چه اهداف بلندی را در سر می‌پروراند.

پشتوانه این اعتماد افزایش سرمایه ٢٠٣ درصدی بانک از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها بود که در اسفندماه سال ۱۳۹۷ رقم خورد. علاوه بر این با تحقق وعده‌های حجت‌اله صیدی نشانه‌های بهبود ترازنامه به مشام فعالان بازار رسید.

این اقدامات در سال ۹۸ با فروش اموال مازاد،کاهش مطالبات غیرجاری و تهاتر ۹۰ هزار میلیارد ریال از مجموع مطالبات بانک از دولت با بدهی آن به بانک مرکزی تقویت شد.

در دوره‌های بعدی با اعلام مدیرعامل بانک صادرات ایران در جمع خبرنگاران حاضر در بورس تهران،کاهش شدید زیاندهی این سهم و آغاز خیزش آن برای سودآوری رسما آغاز شد. امری که در گزارش‌های سه ماهه نیز تبلور پیدا کرد. بر اساس گزارش سه ماهه سال ٩٨ تراز عملیاتی منفی «وبصادر»  ٤٧٣ میلیارد تومان بود، در حالی که این میزان در سه ماهه مشابه سال قبل بالغ بر یک‌هزار و ١٣٩ میلیارد تومان بود که تفاوت معناداری داشته و سیگنال مثبتی را به فعالان بازار سرمایه صادر کرد.

همزمان با توجه به حجم قابل توجه سرمایه‌گذاری‌های هوشمندانه بانک در شرکت‌ها و افزایش میزان تورم، سودآوری بانک نیز رو به تزاید گذاشت، چنانکه صورت‌های مالی سال جاری نشان می‌دهد «وبصادر» رشد قابل توجهی داشته است.

این رشد تحت تاثیر کنترل مطالبات در سطح زیر یک درصد، کاهش بهای تمام‌شده پول، افزایش صدور ضمانت‌نامه‌ها، افزایش منابع ارزان‌قیمت و... حاصل آمد، اتفاقی که بسیاری از تحلیلگران بازار سرمایه را واداشت تا به عموم خریداران و به اصطلاح تازه واردان بازار سرمایه سیگنال خرید «وبصادر» را صادر کنند. سیگنالی که با بهبود شرایط بازار سرمایه و ورود نقدینگی جدید، منجر به صف‌های خرید طویلی شد که برای پر تعدادترین سهام بورس تهران رقم خورد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بانک صادرات بانک صادرات ایران وبصادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۳۴۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه

پوریا خاوری مسئول برگزاری مجامع الکترونیک سپرده‌گذاری مرکزی گفت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۷۸ مجمع به صورت الکترونیک برگزار شد که این عدد در سال ۱۴۰۲ بیش از سه برابر افزایش یافت.

مسئول برگزاری مجامع الکترونیک سپرده‌گذاری مرکزی افزود: در سال گذشته ۱۵ هزار و ۵۰۴ سهامدار از طریق درگاه یکپارچه مجمع الکترونیک «دیما» در مجامع ناشران شرکت کردند که بیشترین شرکت کننده برای مجمع شرکت "کشت و صنعت پیاذر" با ۱۴۸۶ نفر و پس از آن شرکت "معدنی و صنعتی چادر ملو" با ۱۴۶۱ شرکت کننده بود.

همچنین از ابتدای راه اندازی این درگاه تاکنون ۵۰ هزار و ۵۴۵ سهامدار با استفاده از سامانه دیما در مجامع ناشران به صورت الکترونیکی شرکت کرده‌اند.

درگاه یکپارچه مجامع الکترونیک «دیما»، جهت سهولت دسترسی کلیه سهامداران به مجامع عمومی شرکت‌های بورسی و ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به صورت الکترونیک مهیا شده و این سامانه با بهره گیری از فناوری‌های نوین، بدون محدودیت‌های جغرافیایی، امکان برگزاری در بستری امن را برای سهامداران فراهم کرده است.

بهره گیری از بستر سجام جهت احراز هویت سهامداران، شفافیت بالا به واسطه رأی گیری الکترونیکی، امکان حضور نهاد‌های نظارتی در مجامع به روش الکترونیکی، حضور همزمان سهامداران در چند مجمع، امکان پرسش و پاسخ میان سهامداران و هیات رئیسه مجمع و وجود تالار گفتگو جهت تعاملات بین سهامداران از مزایای سامانه دیما به شمار می‌رود.

گفتنی است که سهامداران برای حضور در مجمع الکترونیک باید در سامانه سجام ثبت نام کنند تا دسترسی آن‌ها برای ورود به جلسه مجمع فعال شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • تمهیدات جدید بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها اعلام شد
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد/ احتمال بازگشت نرخ ارز به پله ۵۰ هزار تومان وجود دارد
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • بازدید مدیران عالی وزارت تعاون و سازمان تامین اجتماعی از غرفه بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد